A hagyományokhoz híven, a Chicagói Magyar Klub és a Magyar Baráti Közösség (MBK) megrendezésében, június első hétvégéjén két pogácsa recept került bemutatásra, a most már több alkalommal megtartott Süssünk, süssünk, valamit…! sorozat keretén belül.

Ez alkalommal, Gödölley Incitől tanulhatta meg a majdnem harminc rajongó, a népszerűvé vált sajtos és tepertős pogácsa recept titkait. Incike (férjével együtt), a Magyar Klub, illetve az MBK egyik vezető tagja, már évtizedek óta gondosan süti pogácsáit, amelyeket a chicagói magyar rendezvényeken is többször megkóstolhattunk. Bemutatta, hogyan kell elkészíteni a pogácsa tésztát, hogy miután megsül, kívül ropogós, belül pedig levelesen foszlós és puha legyen.

A házigazda, Babochay Tóth Ági és családja gondoskodott a jó hangulatról. Amire a pogácsák megsültek, arra a gulyás leves is megfőtt az üstben. Szép virágos kertben, napsütésben, beszélgetés mellett ez mind el is fogyott.

A résztvevők önkéntes adományaikkal a magyarországi Berzencei Szent Antal Óvoda és Bölcsőde bútorzatának kiegészítését támogathatták.

RECEPTEK:

The Hungarian (Magyar) Club of Chicago and the Hungarian Communion of Friends (MBK) presented on June 3rd the Let’s Bake Something! workshop as part of the Hungarian Traditions Series.

Inci Gödölley, who is an expert in preparing the traditional Hungarian biscuit, taught us the secret of how to make the biscuit dough so that it’s crispy on the outside and soft and flaky on the inside. The curiosity and appetite for learning brought together approx. 30 people.

The event was hosted by Ági Babochay Tóth and her family. The kind donations will support the St. Antal Preschool and Kindergarten in Hungary.

Photos: Erika Bokor

2 thoughts on “Incike magyar pogácsái || Hungarian Biscuits with Inci

  • June 8, 2017 at 3:08 pm
    Permalink

    Are these the biscuits with cracklins in them? I’m so sad that I never learned how to make these from my grandmother.

Comments are closed.